Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
pawel kamilowski Rafal Wisniewski Marek Łaźniowski Eryk Rutkowski Sylwia Jaworska zanecia1988 Bartek Plesniak szarak125 (7050 niezalogowanych)
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
no Ok
Ja mialem na mysli domki jednorodzinne, lub cos w tym stylu ,ale w wielu blokach tez jest tylko podlogowka
Ale masz fajnie , ogrzewanie za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
fakt niezly wypas,ale malo kto ma takie szczescie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
artisandnes napisał:
no Ok
Ja mialem na mysli domki jednorodzinne, lub cos w tym stylu ,ale w wielu blokach tez jest tylko podlogowka
Ale masz fajnie , ogrzewanie za darmo

Podejzewam, ze centralne jest placane z fellesutgifter.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
artisandnesDzięki Wiesz to ja jednak widzę ze Norwegia jest przereklamowana . Lepiej do Irlandii wyjechać. Tam mam sporo znajomych i brata wiec jest u kogo z miesiąc dwa posiedzieć i robotę pomogą znaleźć. Chociaż ostatnio każdy na UK wali . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Dobrze że są ludzie którzy powiedzą co i jak szczegółowo i tacy co pomogą. Jeszcze raz dzięki. Pozdro!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Hilton napisał:

Ja mam centralne, za ktore sie nie placi, bo woda w kaloryferach jest gratis.

Owszem woda w kaloryferach jest gratis ale tylko zimna.
Płaci się za jej podgrzanie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Marniusz napisał:
Hilton napisał:

Ja mam centralne, za ktore sie nie placi, bo woda w kaloryferach jest gratis.

Owszem woda w kaloryferach jest gratis ale tylko zimna.
Płaci się za jej podgrzanie.

Marniuszu, za ogrzewanie i za ciepla wode nie place dodatkowo, bo jak Elise juz pisala jest to w fellesutgifter. Ja place co miesiac czynsz taki sam w lecie i taki sam w zimie. Nie place tez dodatkowo za prad ( mam podlogowke procz centralnego) bo tez to mam w czynszu bez wzgledu na to ile pradu zuzyje.
Dodam ,ze mieszkam w Oslo trzy stacje metrem od centrum - w moim bloku wszyscy tak maja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Magik24 napisał:
artisandnesDzięki Wiesz to ja jednak widzę ze Norwegia jest przereklamowana . Lepiej do Irlandii wyjechać. Tam mam sporo znajomych i brata wiec jest u kogo z miesiąc dwa posiedzieć i robotę pomogą znaleźć. Chociaż ostatnio każdy na UK wali . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Dobrze że są ludzie którzy powiedzą co i jak szczegółowo i tacy co pomogą. Jeszcze raz dzięki. Pozdro!

przereklamowana?
To moze opowiesz nam jak ty ją widziałes,co o niej słyszałes,itp.......
Kazdy do UK wali? chyba nie jestes na biezaco,bo od dłuzszego czasu utrzymuje sie tendencja spadkowa i wiecej ludzi(polaków) wyjezdza z UK niz tam jedzie.....
Teraz zostali tam tylko ci,którzy byli "na stałe"......
Do Irlandii to ty nie jedz, bo masz ja dookoła na codzien,w koncu mamy w polandii zieloną wyspe : )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Magik24)
Wiking
marianek73 taka zielona wyspa jak ze mnie miliarder. Świnie do koryta się prześcigają i wprost karzą na wybory iść w weekend. Obiecują obiecują bo więcej w kieszeni potem będzie a do nie spełnionych obietnic żeśmy się przyzwyczaili. I jak tu ma być dobrze. Spierdalać trzeba puki jeszcze chip-ów nie wsadzili w dupę aby kontrolować. Niby jestem zadowolony z tego że moja ojczyzną jest PL ze względu na to co osiągnęliśmy podczas 2 wś i w jaki sposób to osiągnęliśmy,ale jak patrze na to od strony politycznej to jest mi w chuj wstyd. Taka prawda, dno i wodorosty. Nie spodziewam się żyć tu za parę lat bo z pizdu kto na moja emeryturę zarobi. Z głodu pierdolnę na starość bo każdego dnia będę się zastanawiał czy dziś kupie sobie leki czy może kawałek chleba i trochę smalcu. Każdy młody spierdala. No może nie każdy ale myślę że 70% czym prędzej czy później wyjedzie. A Polska stanie się krajem starych osób którym do szczęścia wystarczy tyrka na budowie . W chuj przyszłościowo się zapowiada.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
Tutaj nie chodzi o to czy ten kraj jest przereklamowany czy nie. Reklamowac to mozna produkty, ale chyba bardzo wielu traktuje ten kraj jako RZECZ . Przyjechac, nachapac sie ile wlezie, posciemniac, pokombinowac , a potaem sie zobaczy.
Ja jestem tutaj bo ten kraj mo odpowiada, jestem typem czlowieka spokojnego, a ten wszedzie panujacy spokoj mnie urzekl.
Nie budze sie rano zastanawiajac kiedy wyplata, jakie przyjda rachunki i z czego je zaplace, co przyniesie jutro....
Fakt, jest to "nieco inny kraj niz inne " ale mi to naprawde pasuje!
Pozdrawiam .
Dzisiaj mam wolne , ide zrobic sobie kawe, poczytac gazete,... i to jest to !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Magik24 napisał:
Lepiej do Irlandii wyjechać[..]i robotę pomogą znaleźć.

Dobrze się zastanów czy na pewno Irlandia ( wyjechałam z niej 5 miesięcy temu po 5 latach pobytu) , a co do drugiej części Twojego cytatu to proponowałabym liczyć na siebie, chyba że masz pewność, że Tobie pomogą. Z pracą tam łatwo nie jest, obecnie pierwszeństwo w podjęciu pracy mają Iryski, później obcokrajowcy z doświadczeniem pracy w Irlandii. Bezrobocie wysokie, a i konkurencja nie mała.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok